ARAPLAR BÜYÜKSİNAN CAMİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Karatay Keykubat Mahallesi'nde yapımı hayırseverler tarafından tamamlanan Araplar Büyüksinan Caminin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, AK Parti 22. Dönem Konya Milletvekili Mehmet Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Araplar Büyüksinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Übeyit Aça, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Araplar Büyüksinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Übeyit Aça konuşmasında caminin yapımının hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirterek; başta caminin yapımına sağladığı katkı ve teşvikler nedeniyle Avni Urgancı Beyefendi olmak üzere emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti. Übeyit Aça, bugün hayatta olmayan hayırseverlere de Allah'tan rahmet diledi.

Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar cami yaptırmanın sevabının öldükten sonra da kazanılmaya devam ettiğini belirterek; Araplar Büyüksinan Cami'nin yapımında emeği geçen vefat etmiş hayırseverlerin amel defterlerine sevapların yazılmaya devam ettiğini vurguladı. Mehmet Akpınar, camilerin mü'minlerin bir araya getirmesi nedeniyle büyük öneme sahip olduklarına dikkat çekerek; Araplar Büyüksinan Cami'nin içinde huzurla ibadet etmeyi Allah'tan niyaz etti.

Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Karatay Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yeni imar revizyon planları ile bir yandan ilçeyi modern mimari ile buluştururken; bir yandan da artan cami ihtiyacını göz önünde bulundurduğunu ve camiler için ayrılan alanları da bu ihtiyaca uygun büyüklükte belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, camilerin medeniyetimizin güzelliği olduğuna dikkat çekerek; camilerimizin tertemiz ve estetik olmasının önemini vurguladı. Ahmet Poçanoğlu, Camilerin tebliğ için de çok büyük anlamlar taşıdığını belirterek; caminin yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti.

"Karatay değişiyor, Karatay yenileniyor."

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni imar revizyon planları ile Karatay'a 125 bin ilave nüfus geleceğine ve Başkan Hançerli 2-3 yıla kadar Karatay'da 1-2 katlı bina kalmayacağını vurgulayan Başkan Hançerli; artan nüfusa göre okul, kapalı pazar market ve cami gibi ihtiyaçların arttığını belirtti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yapılan çalışmalarla ilave gelecek nüfusa hazırlık yapıldığını vurgulayarak Karatay'da 63 adet okul yapılacak alan olduğunu, ilçede mevcut 487 caminin yanı sıra şu an yapımı süren 38 cami daha olduğunu belirtti. Nüfus arttıkça camiler ve cami bahçeleri için ayrılan arsaların da büyüdüğünü belirten Başkan Hançerli, Karatay'ın nüfus yoğunluğuna göre Türkiye'de en çok camiye sahip olduğunu vurguladı.

Başkan Hançerli, Kur'an kurslarının da çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek; camilerin cemaatlerinin Kur'an kurslarından yetiştiğine dikkat çekti. Başkan Hançerli Karatay'da yapılan camilerin ve Kur'an kurlarının bir katının betonunu, bahçe ve çevre düzenlemesini Karatay Belediyesi olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karatay Belediyesi olarak, Araplar Büyüksinan Cami'nin de çevre düzenlemesini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hançerli, cami bahçesine de Emekli Konağı kazandırarak hizmete sunduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde  Araplar Büyüksinan Cami'nin açılışı gerçekleştirildi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar