Liseli Gençler Efendimiz’in (sas) İzinde Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmas


​ "Liseli Gençler Efendimiz'in (sas) İzinde Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması" Basın Açıklaması                                      

Kâinatın Efendisi, kâinatın en büyük öğretmeni olan peygamberimiz (sas), gençliğe ve çocuklara önem vermiş; onlara öylesine şefkatli, öylesine candan ve sevgiyle davranmıştı ki, gençler etrafında pervane gibi olmuş, O'na yürekten bağlanmışlardı. İslam davasını öncelikle gençler omuzlamış, rahmet peygamberi olan efendimiz (sas), onları gençliğin tehlikelerine karşı uyarmış ve tavsiyede bulunmuştur. Hazreti Peygamberin (sas) gençleri teşvik eden, sıcak ve samimi ilgisi sayesinde; genç sahabeler canlarını, mallarını, ailelerini Allah (c.c) yolunda feda edecek kıvama gelmişlerdi. Müslüman olur olmaz Mekkelilerden gördükleri baskılar, işkenceler, açlık, abluka yılları ve ailelerin baskıları onları asla yıldıramamıştır. Zeyd bin Harise, esir düşüp köle olarak satılmış, Hz. Hatice onu satın alıp Peygamberimizin (sas) emrine vermişti. Babası Zeyd'in yerini öğrenmiş ve Hz. Peygamber'den istemişti. Peygamberimiz (sas) Zeyd'i serbest bıraktığı halde o babası ile gitmemiş, Rasulullah (sas)'den ayrılmamıştı.

Dinimizin en önemli kaynağı olan Sünnet-i Seniyye'nin bize ulaşmasında, en mühim vazifeyi yine genç sahabeler üstlenmiştir. Hz. Peygamber (sas) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy kâtiplerini de genellikle gençlerden seçmiştir. İslam'a davet mektuplarını gençlere yazdırmış, bazı gençleri o gün ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiş ve "Gençliğinde ilim öğrenen, taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise su üzerine yazı yazan gibidir." buyurmuştur.

Hz. Peygamber (sas), gençleri şu hadisi şerifiyle müjdeliyordu: "Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki adil devlet başkanları, ikincisi de Allah'a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişenGENÇ'tir."

Sonuç olarak, gönüller sultanı Efendimiz'in (sas) gençlerle ilgili bütün ilişkilerine baktığımızda O'nun bütün gayret ve hedefinin inançlı, ahlaklı, iffetli ve bilgili bir gençlik oluşturabilmek olduğunu görürüz.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Liseler Komisyonu bünyesinde tüm ülke genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimiz'in (sas) İzinde: Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması"nın bu sene altıncısını düzenlerken hedefimiz, Lise Öğrencilerimizin Efendimiz'e (sas) aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın, güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bu bağlamda, günümüzde uyuşturucu, alkol, sigara, diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz.

Sevgili Peygamber'imizin (sas) hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı en büyük bahtiyarlık addedenler oldukça, Efendimiz (sas) hakkında daha birçok program ve yarışmalar düzenlenecektir.

Konya genelinde altıncısını düzenleyeceğimiz Siyer-i Nebi yarışmamıza, geçtiğimiz sene Konya'da 10.000 ülke genelinde ise 200.000'e yakın öğrencimizin katıldığı bir organizasyon olmuştu.  Bu sene de her sene olduğu gibi Konya'mızın 31 ilçesinde de bu yarışmamızı yerinde yapacağız. Yarışmaya katılacak olan liseli gençlerimiz, MGV yayınlarından çıkan İbrahim Cücük hocamızın "Ayet ve Hadislerler Peygamberimiz (sas): Yaşayışı, Ahlakı, Prensipleri" kitabından sorumlu tutulacaktır. Yarışma sonunda dereceye giren kardeşlerimizden birinciye umre, ikinciye Kudüs Gezisi, üçüncüye Laptop, dördüncü ile sekizinci arasına yarım altın, dokuzuncu ile yirmi dördüncü arasına bisiklet ve yirmi beşinci ile kırk birinci arasına çeyrek altın hediyemizi her sene olduğu gibi bu sene de 31 Aralık gecesi icra edeceğimiz "Mekke'nin Fethi ve Gençlik" gecemizde hediye edeceğiz. Ayrıca, il birincisi kardeşlerimiz arasında yapılacak olan Türkiye geneli sıralamasında dereceye giren kardeşlerimiz de Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu hediyeleri alacaklardır.

Bu yarışmaya katılmak için www.efendimizinizinde.com adresindeki başvuru formunun doldurulması yeterlidir. Yarışmamıza kayıtlarımız Konya genelindeki bütün şubelerimizden ve okuma salonlarımızdan yapılabilecek olduğu gibi, yarışma için okunacak kitaplar da yine okuma salonlarımızdan temin edilebilecektir.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar